Tuesday, August 30, 2016

PERTHI KESKLINNA AVASTAMAS



Ma vist olen juba natuke harjunud selle ajavahega (+5h), sest kell 11 oli täitsa normaalne tõusta isegi. Kella 12 paiku läksime bussi peale, ostsime kumbki 4,6 dollari eest bussipileti ning sõitsime umbes tund aega kesklinna, mis asub meie ööbimiskohast 14 km kaugusel - jala päris ei lähe.

Esmalt oli plaan saada kohalik telefoninumber, seega otsisime üles Telstra esinduse. Sellel firmal pidavat kõige parem levi olema ja kõige rohkem maksab ka muidugi, aga kuna siin on maapiirkondades vist leviga üsna kehvad lood ja internetiga veel hullemad, siis tundus Telstra kõige asjalikum. Saimegi sealt siis 30 dollari eest sim kaardi, kuhu tuleb iga kuu 30 (või rohkem) dollarit peale kanda. Selle eest saab 1,5GB internetti, 700 Austraaliasisest kõneminutit, piiramatult sõnumeid samuti Austraalia piires ning 5 dollarit krediiti väliskõnede ja sõnumite jaoks.

Järgmiseks külastasime Commonwealth Banki, et pangakonto avada. Sain ka Austraalia penisonifondi, mis nagu ka Eestis, on kohustuslik. Sain aru, et kui hiljem Eestisse tagasi tulen, siis saan selle pensioniraha ka kaasa võtta, mis on iseenesest päris kasulik ja tore.

Viimaseks kohustuslikuks käiguks oli Australian Taxation Office'i (ehk põhimõtteliselt Austraalia maksuameti) külastus, kus täitsime avalduse ning nüüd peaks 28 päeva jooksul saabuma tax file number, mida on tööle minnes vaja.

Kui asjaajamised tehtud ja lõunasöök söödud, siis läksime mõlemad omapead kolama. Jalutasin kesklinnas ringi ning leidsin ühe imeilusa pargi, kus on ka need palmidega pildid tehtud. Ja üldse oli väga lahe suu lahti ringi käia ning imetleda, kui ilus kõik on. Selline korralik turisti tunne tuli ka neid pilte klõpsutades ja nina taevas kõrghooneid vahtides. Käisin ka paarist riidepoest läbi, et näha, mis siin siis hilbud kah maksavad ja no ilmselt oleneb poest ka, aga odavamad kui Eestis need siin küll kohe kindlasti ei paistnud. 

Lõpuks käisime veel toidupoes, õnneks olid siin kesklinna omas hinnad vähe mõistlikumad, ning seejärel sõitsimegi bussiga tagasi Scarboroughsse (äärelinn, kus elame praegu). Siit võtsime veel õhtusöögiks pitsa ning ööbimiskohta jõudes oli juba täitsa väsinud tunne ja pole ka imestada, sest päris palju sai kõnnitud päeva jooksul. Tagasi jõudsime kella 19 paiku ning nüüd on väga mõnus ingveri-sidruniteed juua, šokolaadi ampsata ja blogis oma muljeid jagada.










No comments:

Post a Comment