Tuesday, November 15, 2016

VALLEY OF THE GIANTS & TORNDIRRUP NATIONAL PARK



Eelmises postituses mainisin, et sõidame Margaret Riverist edasi lõuna poole. Kella kolme paiku jõudsimegi Tingledale'i, kus asub Valley of the Giants ehk otsetõlkes Hiiglaste Org. Tegemist on pargiga, kus kasvavad 400 aasta vanused tohutud puud, mis on kuni 75 meetri kõrgused. Tüve ümbermõõt võib olla isegi kuni 24 meetrit.
Valley of the Giants parki on ehitatud 600 meetri pikkune rada, mis on 40 meetri kõrgusel ning seega puulatvade vahel. Tegime kaks ringi ning esimene kord oli isegi natuke jube, sest see ehitis kõigub tuulega ning kuna rajaks oli põhimõtteliselt metallvõre, siis see paistis läbi ja 40 meetri kõrgusel seista ja oma jalge all kaugel all maad näha on vähe õudne. Aga üldiselt oli väga lahe muidugi ja need puud tõesti väga vägevad.
Õhtul otsisime ühe mõnusa koha nimega Cosy Corner East, mis on nagu tasuta parkimisala backpackeritele ja haagissuvilatega autodele. Parkmisala on võib-olla natuke palju öeldud, pigem on lihtsalt põõsaste vahel piisavad vahed, et sinna haagissuvila ja auto ära mahuks ning lähedal on ka vetsud. Magasime jällegi autos.










Järgmisel päeval ehk pühapäeval otsisime üles ööbimisala lähedal asuva ranna, kus ääres olid gaasigrillid, kus sai süüa valmistada. Peale seda käisime ookeanis ujumas, vesi oli küll tegelikult päris jahe, aga siin see vist väga soojaks ei lähegi.
Kuna sealt samast kohas algas matkarada, siis läksime jalutama. Tegemist oli väikse rajaga looduse vahel ning kogu aeg oli kõndides kuulda, kuidas mingid tegelased põõsastes siblisid. Jalutuskäigu jooksul õnnestus mul lisaks sisalikele ka kahte madu näha. Ühel nägin ainult poolemeetrist musta sabajuppi aga teine laiutas täispikkuses (u 1,5 m) tee peal ning kui me lähemale kõndisime, siis roomas kiiresti põõsaste vahele. Natuke ehmatas ära ikka küll.
Lõunaajal sõitsime lähedalasuvasse väikelinna nimega Albany, kus meie suureks üllatuseks peaaegu kõik suured toidupoed kinni olid. Uitasime ka seal natuke ringi, sõime ning siis sõitsime edasi Torndirrup National Parki, mis Albanyst kümnekonna kilomeetri kaugusel paikneb.
Vaated sealt olid lihtsalt imelised!!! Ronisime mööda mäekülgi ringi ning selline tunne oli, et tahaks sinna jäädagi kõike seda imetlema.
Torndirrupi alale jääb ka selline vaatamisväärsus nagu Natural Bridge, mis on looduslikult tekkinud hiigelsuur kivisild. Pildi pealt ei tundu see aga kahjuks nii võimas kui päriselt.
Õhtul käisime veel üht randa vaatamas, süüa tegemas ja siis sõitsimegi tagasi Cosy Cornerisse ööbima.











No comments:

Post a Comment